17. maaliskuuta 2013

Kasvukipuja - Raising HelenKate Hudson esittää Helen Harrisia, nousujohteiselle mallitoimisto-uralleen omistautuvaa citysinkkua, jonka sisar miehineen kuolee yllättäen auto-onnettomuudessa. Paljastuu, että Lindsay-sisko (Felicity Huffman mm. Täydelliset naiset) onkin testamentannut kolmen lapsensa huoltajuuden Helenille eikä kolmannelle sisarelle, täydellistä esikaupunkielämää viettävälle kotiäidille Jennylle (Joan Cusack mm. School Rock). Siitä alkaakin Helenin elämän uudelleen tasapainottaminen: miten elää citysinkun elämää yksinhuoltajana?


Elokuvan ohjaaja, Garry Marshall tunnetaan useista komedioista, joissa pohditaan etenkin naisten elämän mutkia (mm. Prinsessapäiväkirja, Morsian karkuteillä, Pretty Woman, Lucy Show). Tässä elokuvassa on hyvin onnistuttu pienillä asioilla pitämään mielenkiintoa ja jatkuvuutta yllä, vaikka juoni (jos sellaista tässä elokuvassa edes onkaan) on niin ennalta-arvattava kuin mahdollista. Hauskoja ja hyvin mietittyjä yksityiskohtia on paljon, kuten esimerkiksi pastorien yms. jääkiekkojoukkueiden nimet: Holy Hitters, Lord's Horde, Bad Habits ja Red Hook Rabbi's.
Elokuvassa vilahtaa paljon tunnettuja näyttelijöitä, jos on tarkkana. Ja mitä muuta voi odottaakaan kun kyse on Helenin työstä julkimoiden parissa. Useimmat näyttelijöistä ovat saaneet vähintäänkin ehdokkuuksia töistään, jollei peräti palkittukin. Siksi onkin kummallista, kuinka tämä elokuva jäi aikoinaan muiden jalkoihin eikä (ainakaan muistaakseni) ole markkinoita isolla voimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti