18. kesäkuuta 2017

Inferno


Robert Langdon (Tom Hanks, mm. Da Vinci code, Forrest Gump) herää italialaisessa sairaalassa muistinsa menettäneenä ja turvautuu tohtori Sienna Brooksin (Felicity Jones, mm. Kaiken teoria) apuun saadakseen muistikuvansa takaisin. Yhdessä he kiertävät Eurooppaa käyden kisaa kelloa ja eri tahoja vastaan voidakseen estää maailmanparantajia päästämästä valloilleen virusta, joka surmaisi puolet koko maapallon väestöstä.


Dan Brownin Langdon-sarjan perusteella tehty kolmas elokuva Inferno eli helvetti on vain salaviestien ts. symbolien kohdalta samanlainen kuin edelliset kaksi elokuvaa. Tällä kertaa kohteena ei ole joku tietty ryhmä vaan kaikki ihmiset. Kirjaa en ole lukenut, joten en tiedä onko tässä kyse tulkinnasta vai kirjailijan ideoiden loppumisesta. Ohjaaja Ron Howard oli tosin tyylilleen uskollinen, mutta ehkä tällä kertaa olisi pitänyt keksiä toinen lähestymistapa. Kokonaisuus oli sekava ja vasta toisella katsomiskerralla juonen pienet yksityiskohdat avautuivat paremmin. Mutta ehkä olikin tarkoitus vain herättää ajatuksia katsojille.


Langdonin rooli on omiaan Tom Hanksin näyttelytaitoihin ja en keksi parempaakaan, joka osaisi yhtä hyvin välittää vilkasta aivotoimintaa niin vähin elein. Näyttelijävalinnoista eniten pisti silmääni Irrfan Khan, joka jälleen kerran oli rikkaan ja ison pomon roolissa. Parhaiten muistan hänet Jurassic Worldistä, jonka castingeihin kuului myös Omar Sy. Hänellä oli tosin Infernossa aivan erilainen roolihahmo esitettävänään. On kiva huomata, että Omar osaa muutakin kuin komediaa. Mutta nähtäväksi jää, jämähtääkö Irrfan rikkaan pomon rooliin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti