19. maaliskuuta 2017

Beauty and the Beast - Kaunotar ja HirviöBelle (Emma Watson mm. Harry Potter ja Noah) elää rauhallista elämää isänsä kanssa keskiajalla pienessä ranskalaisessa kylässä, jonka asukkaat vieroksuvat hänen edistyksellisyyttä ja pelottomuutta olla oma itsensä. Isä, Maurice (Kevin Kline mm. Kala nimeltä Wanda ja Wild Wild West), eksyy markkinareissullaan unohdettuun ja kirottuun linnaan joutuen hirviön (Dan Stevens mm. Downton Abbey) vangiksi. Isäänsä syvästi rakastava Belle vaihtaa vapautensa isänsä vapauteen. Pian Bellelle selviää linnan salaisuudet: kirous, joka on muuttanut julman prinssin hirviöksi ja henkilökunnan esineiksi. Prinssin pitäisi rakastaa ja saada rakkautta joltakulta, jotta kirous kumoutuisi. Aikaa ei ole enää paljon. Kohta lumotun ruusun viimeinenkin terälehti kuihtuu.Disney huomasi Cinderellan ja muutaman muun elokuvan uudelleen filmatisoinnin jälkeen, että aina ei tarvitse keksiä uutta vaan voi parantaa vanhojakin. Ja niin kävi Kaunotar ja Hirviö -tarinan kanssa. Hahmojen taustoja ja tarinaa yleensäkin avattiin enemmän kerronnalla sekä uusilla lauluilla. Vaikka seuraavat kohtaukset ja paikoitellen jopa vuorosanat tiesi etukäteen, päivitys oli mielestäni onnistunut. Eräs kohtaus kyllä oli pettymys. "Vieraamme"-kappaleen tanssiesitys ei yltänyt loistollaan piirrettyversion tasolle. Osasyynä ja jopa häiritsevänä yksityiskohtana oli liiallinen sekä toistuva lähikuva Lumiérestä, jolloin taustalla tapahtuva lautasten ym. tanssi jäi suurimmaksi osaksi näkemättä. Ihmettelen ohjaajan (Bill Condon mm. Twilight - Aamunkoi) syitä tähän ratkaisuunsa. Vai oliko tämä tuottajien (David Hoberman ja Todd Lieberman) mielestä oikea paikka pitää budjetti aisoissa? Harmi joka tapauksessa. Tässä kohtauksessa oli muuten Disneyn perinteinen viittaus toiseen heidän elokuvaansa. Voitte itse etsiä ja selvittää sen.


Oli positiivista huomata kuinka Emma Watson on kehittynyt näyttelijänä. Hän on päässyt irti Hermione-roolistaan (Harry Potter), mikä vielä muissa hänen rooleissaan on aiemmin näkynyt. Töitä hän kuulema todella joutuikin tekemään Belle-roolinsa eteen: näytelmä-, tanssi- ja laulutunteja oli ollut runsaasti ennen kuvauksia.
Dan Stevens puolestaan on tähän asti näytellyt pääasiassa sarjoissa, joten näinkin suuren pääroolin saaminen oli varmaan haaste. "Naamion takana" hän kyllä oli melkein koko elokuvan, joten oliko sittenkin kyse enemmän koiranroolista?  Disney on yleensä pitänyt kiinni tutuista näyttelijöistään, joten olikin yllätys, että päärooleissa oli uusia kasvoja. Jospa he vain lauloivat Hakuna Matatan niin hyvin auditionissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti