2. elokuuta 2013

Paholainen pukeutuu Pradaan

Tämä oli sit heinäkuun leffa. Kukas arvasi oikein? ;)
 

Paholainen pukeutuu Pradaan pohjautuu Lauren Weisbergerin romaaniin, jonka sanotaan olevan ohuesti peitelty kuvaus maailman kuuluisimman muotilehden Voguen toimituksesta, sillä Weisberger toimi ennen kirjailijan uraansa Voguen päätoimittajan assistenttina. Andy (Anne Hathaway) on vastavalmistunut kirjallisuudenopiskelija, joka haaveilee työpaikasta laatulehden toimittajana, mutta harhautuu muotilehden päätoimittajan, Miranda Priestleyn (Meryl Streep) assistentiksi, sillä "tätä paikkaa tavoittelevat miljoonat naiset". Andy selviytyy mahdottomiksi tarkoitetuista työtehtävistä  ja siinä sivussa kampittaa työkaverinsa uraa. Samalla suhde poikaystävään kärsii, sillä kuten elokuvassakin käy ilmi: "Kun työelämässä menee hyvin, rakkauselämässä on vaikeuksia."


Paholainen pukeutuu Pradaan -leffassa on ollut mukana moni nimekäs ja oman kädenjälkensä jättänyt henkilö. Esimerkiksi ohjaaja, David Frankel (Sinkkuelämää), Meryl Streep ja Stanley Tucci (Nigel). Kaiken lisäksi tämä kompinaatio toimii. Erilaiset tavat / piirteet nivoutuvat saumattomasti ja komediallisesti yhteen tuoden todelliset ammattilaiset esille.
Tämä leffa on minun niitä säännöllisesti uudelleen katsottavia leffoja. Tosin nykyään katson ilman tekstityksiä, jolloin siitä saa enemmän irti pieniä yksityiskohtia, jotka jää kääntäessä unohduksiin. Harmi vain että leffa sai kasaan Golden Globen palkinnon, mutta ei yhtäkään Oscaria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti