10. heinäkuuta 2013

Sanctum




Papua-Uudessa-Guineassa, Etelämerellä sijaitsevat Esa’Alan vedenalaiset luolat ovat maailmansuurin tutkimaton luolasto. Josh (Rhys Wakefield) matkustaa puoliväkisin paikalle avustamaan isäänsä Frankia (Richard Roxburgh mm. Van Helsing) kartoittamaan luolastoa. Luolasto on kahden kilometrin syvyyteen ulottuva ja osittain veden täyttämä. Mukana matkassa ovat rahoittaja tyttöystävineen sekä pari tutkijaa. Retkikunnan tarkoituksena on löytää reitti, jonka kautta merivesi tunkeutuu luolaston jättimäisiin onkaloihin. Joshia ei voisi vähempää kiinnostaa Frankin luolaintoilu, sillä käy ilmi, että isän ja pojan välit ovat pahasti tulehtuneet. Myrsky on nousemassa, mutta silti se pääsee yllättämään retkikunnan ja tukkimaan poispääsyn luolastosta. Heidän pitää siis etsiä toinen ulospääsy tuntemattomasta luolastosta.  


Elokuva on tositapahtumien innoittama thrilleri (eli totta ehkä 1 %). Tuottajana ollut James Cameron on jättänyt oman tyylinsä elokuvaan, mutta silti se muistuttaa kovasti jo aiempia luolasukelluselokuvia (esim. The Cave), mitä edes 3D –tehosteet eivät pelasta.  
Rhys Wakefieldille tämä oli toinen elokuvarooli. Hänellä on muutaman vuoden kokemus näyttelytyöstä ja uusiakin rooleja on hän saanut. Viimeisimpänä leffaroolina on ollut The Philosophers tänä vuonna. Aika näyttää kuinka pinnalle hän nousee, jos nousee ollenkaan… 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti