28. helmikuuta 2017

Fantastic beasts and where to find them - Ihmeotukset ja niiden olinpaikat




On vuosi 1926. Lisko Scamander (Eddie Redmayne mm. Les Misérables) saapuu New Yorkiin maailman ympäri käsittävällä tutkimusmatkallaan. Hänen kiinnostuksen kohteena ovat mitä erilaisemmat taikaolennot. Scamender tutkii, dokumentoi ja suojelee niitä suurella ihtohimolla. Lyhyeksi aiottu vierailu Isossa omenassa kuitenkin venyy yllättävien käänteiden myötä, mistä esimerkkeinä mainittakoon taikaihmisten erilaiset tavat ja lait sekä karkaavat ihmeotukset, joihin ei voi muuten olla ihastumatta. Muina Eddien kanssa tarinaa kertomassa ovat aurori Tina Goldstein (Katherine Waterston) ja ei-talk Jacob Kowalski (Dan Fogler).



Fantastic beasts on hyvä jatke Harry Potterin taikamaailman tarinoihin, vaikka se käy myös itsenäisestä tarinasta. Ihmekös tuo, kun jälleen on J.K. Rowlingin kirja taustalla. Kuitenkin sanastossa on paljon ensikertalaiselle uusia ilmauksia eikä kaikkia läheskään elokuvassa selitetä. Joten, jos Potter ei ole tuttu, kannattaa hankkia "tulkki" mukaan tätä leffaa katsomaan.



Elokuvan visuaaliset efektit, puvustus ja lavasteet olivat aivan omaa luokkaansa. Tämä huomioitiin Oscarilla puvustuksen osalta. Myös ohjaustyö oli mielestäni onnistunut, mutta ohjaaja David Yater olikin konkari taikaleffojen saralla. Mielenkiinnolla jään siis odottamaan viisiosaisen elokuvasarjan tulevia seikkailuja. Yltääkö suosio ja etenkin lopputulos Harry Pottereiden tasolle vai pistetäänkö peräri paremmaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti