2. heinäkuuta 2013

Erin Brockovich

Paluu kesälomalta.


Toukokuun leffa oli Erin Brockovich.
Erin (Julia Roberts) on kaksi kertaa eronnut kolmen lapsen äiti. Rahat ovat lopussa ja työpaikasta ei ole tietoakaan. Hän onnistuu kuitenkin pääsemään lakitoimistoon töihin lähinnä terävän kielensä ansiosta. Arkistojen kätköistä Erin löytää tietoja epäilyttävistä kiinteistökaupoista ja hänelle selviää, että kaupungin pohjavedet ovat saastuneet. Kaupunkilaiset sairastuvat yksi toisensa jälkeen, mutta syytteen nostaminen ei kiinnosta juuri ketään. Sinnikäs Erin lähtee kiertämään ovelta ovelle ja lopulta 600 kaupunkilaista panee nimensä kanteeseen. Peräänantamattomuuden palkkana on oikeushistorian suurimmat yksityiset korvaukset.


Elokuva on kerta toisensa jälkeen hyvä. Julia sai roolistaan ensimmäisen Oscarin eikä ihme. Hän sai pari muutakin pystiä suorituksestaan. Osa varmaan mikä vaikutti tähän oli hyvä ohjaaja, Steven Soderbergh, joka sai samaisena vuonna Oscarin Traffic -elokuvastaan. Brockovichin jälkeen on Steven ja Julia tehneet monta leffaa yhdessä, joten yhteistyö varmasti on sujunut hyvin.
Muistan kun leffa tuli ensi-iltaan kuinka sitä mainostettiin isolla budjetilla joka paikassa. Ihmettelin, että mikä lie tuokin taas on, mutta kun viimein suostuin sen katsomaan, yllätyin todella positiivisesti ja siitä lähtienkin leffa on kuulunut vakkari uusintoihini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti