2. elokuuta 2012

Music of the Heart - Sydämen soinnut



Meryl Streep esittää koskettavan, tositapahtumiin perustuvan draaman pääosassa New Yorkissa asuvaa juuri eronnutta yksinhuoltajaäiti Robertaa. Hän päätyy viulunsoitonopettajaksi harlemilaiseen kouluun, jossa oman paikkansa ja arvostuksen löytäminen vie oman aikansa. Roberta onnistuu kuitenkin saamaan esiin oppilaidensa poikkeuksellisen lahjakkuuden ja vakuutettua yhteisön viulunsoiton hyödyllisyydestä.



Streepin roolisuoritus huomioitiin Oscar-ehdokkuudella. Streepin piti opetella soittamaan viulua elokuvaa varten. Harmi vain, että viulunsoitto ei näytäkään niin mestarilliselta kuin annetaan ymmärtää. Angela Basset on omiaan harlemin koulun tiukaksi rehtoriksi. Ohjaajana on Wes Craven, jolta yleensä voi odottaa kauhuelokuvia (mm. Scream, Painajainen Elm Streetillä).
Elokuvaan on saatu myös monia viulumestareita, kuten esimerkiksi Isaac Stern (Viulun soittaja katolla), Itzhak Perlman (viulisti Schindlerin listassa) ja Mark O'Connor.
Kaiken kaikkiaan elokuva on tunteita pintaan nostattava ja ei liian ennalta arvattava. Suosittelen etenkin klassisen musiikin ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti