1. huhtikuuta 2013

Huhtikuun leffa



Tässäpä uusi arvoitus. Vihjeitä:
1. Kuvan nainen on yksi päänäyttelijöistä.
2. Kuvan kirjan pitäisi kertoa loput. 


Jos sattuisi sellaisia olemaan, jotka eivät ole tätä vanhaa hittiä vielä nähneet, voi tämän katsoa tässä kuussa livenä töllöttimestä.

Sissi

 Maaliskuun elokuva oli siis Sissi. 

Elokuvasarja kertoo Itävalta-Unkarin keisarinnasta aika höllästi. Elokuvat on tekemällä tehty romanttisiksi ja ihaniksi pukudraamoiksi. Kolmas elokuva, Keisarinnan kohtalonvuodet, etenkin on hyvin sepitetty.
Sissi, Bayerin prinsessa ja Itävallan keisari Franz rakastuvat ja yrittävät löytää mahdollisen tavallisen elämäntavan hovin tiukan etiketin ja suvun kanssa. Erimielisyyksiä tulee vähän kaikkien kesken. Etenkin Franz on puun ja kuoren välissä, kun Sissi ja oma äiti ovat erimieltä valtion asioista tai lasten kasvatuksesta. Ei se ole kenellekään miehelle herkkupaikka.


Elokuvasarja oli jo ilmestyessään menestys, joka sitten varjostikin Romy Schneiderin lopun elämää. Katsojat eivät hyväksyneet häntä muuna hahmona kuin Sissinä, millä olikin sitten traagiset seuraukset. Näissä elokuvissa, kuten parissa muussakin, Romyn äiti näyttelee sivuosaa yleensä ollen Romyn hahmon äiti, täti tai opettaja.

Elokuvat ovat 50 -luvulta ja se näkyy. Mutta heille, jotka pitävät romanttisista pukudraamoista, tämä on omiaan. Itse katsonkin nämä elokuvat kerran pari vuodessa. On se sen verran unenomaista.